Veilig surfen op het forum

Home Algemeen Forum Nieuws Veilig surfen op het forum

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #262
  De Warmoezenier
  Sleutelbeheerder
  443 Reputatie punten

  Hoe kun je veilig surfen op het forum.

  Het is natuurlijk belangrijk om je privacy in acht te nemen voor je gaat posten op het forum. De privacybewuste internetsurfer zal de nodige maatregelen allang getroffen hebben maar er zijn nog steeds velen die hier nog niet in thuis zijn. Juist voor deze personen is dit topic geopend, snap je iets niet of lukt iets niet met instellen of installeren. Aarzel dan niet en stel hier je vragen, ik en andere leden zullen je dan helpen je privacy te waarborgen.

  Veel mensen gebruiken Chrome als webbrowser, voor hen is er een simpele extensie die alles met een druk op de knop voor je regelt. Touch VPN is momenteel een van de makkelijkste en beste extensies die je hiervoor kan gebruiken. Via de link hieronder kun je de extensie installeren op je Chrome webbrowser.
  Download link: https://chrome.google.com/webstore/detail/touch-vpn/bihmplhobchoageeokmgbdihknkjbknd?hl=nl&utm_source=chrome-ntp-launcher

  Nog een andere optie is om te werken met TOR Browser. Deze browser heeft alles wat je nodig hebt om veilig over het web te surfen al ingebouwd. De TOR Browser kun je downloaden en installeren via deze link https://www.torproject.org/download/

  Natuurlijk wil je ook op je mobiel of tablet veilig kunnen surfen op het web. Hiervoor kun je de ProtonVPN app downloaden, deze app regelt dan al je internet verkeer op een veilige manier.
  Download link Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.protonvpn.android&hl=nl
  Download link IOS : https://apps.apple.com/us/app/protonvpn-fast-secure-vpn/id1437005085

  Email

  En dan als laatste maar zeker niet het onbelangrijkste, een veilig e-mailadres. Hiervoor raad ik ProtonMail aan, het is gratis en maakt gebruikt van zeer goede encryptie technieken. Voor de mensen op de PC is ProtonMail eenvoudig via deze link te benaderen https://protonmail.com/nl/
  Ook zijn en voor je mobiel of tablet apps gemaakt.
  Download link Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=ch.protonmail.android&hl=nl
  Download link IOS : https://apps.apple.com/us/app/protonmail-encrypted-email/id979659905

  Foto’s uploaden

  Tegenwoordig bevatten alle foto’s metadata, in je metadata kunnen dingen zijn opgeslagen als de GPS-locatie van waar de foto gemaakt is. Dit is iets wat je als grower natuulijk absoluut niet wil gaan verspreiden op het internet. Omdat de privacy van de leden voorop moet staan hebben we om dit te voorkomen op het forum een tool ingebouwd die de metadata direct bij het uploaden van de foto verwijderd. Je hoeft dus niet meer zelf alle metadata te verwijderen van je foto’s voor je deze gaat uploaden.

  Ik hoop dat iedereen zijn voordeel er mee gaat doen. Je privacy is een kostbaar goed! Neem dus altijd voldoende en de juiste maatregelen voor je aan de slag gaat waar dan ook op het internet.

  Safety First! De Warmoezenier

  • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 2 maanden geleden door De Warmoezenier.

  Admin GrowSolutions.nl

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.